بهبودیافتگان کرونا چه بخورند؟-راهبرد معاصر

بهبودیافتگان کرونا چه بخورند؟

سوءتغذیه می‌تواند یک فاکتور بسیار مهم برای پیشرفت بیماری کرونا در دوران نقاهت و افزایش وخامت بیماری باشد. با این پنج شنبه برنا همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۱۱ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 02
کد خبر: ۶۱۳۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، مرجان عجمی، مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، درباره تغذیه بعداز بیماری کرونا می گوید :«باید به مسئله سوءتغذیه توجه کرد. سوءتغذیه یک پیامد برای بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌هاست که این مورد می‌تواند به دلیل بیماری، دریافت ناکافی مواد غذایی لازم و از دست دادن میزان چشمگیر مواد مغذی اتفاق بیفتد».در ادامه به توضیحات مفصل در این باره می پردازیم :


به طور کلی سوءتغذیه چه قبل از ابتلا به کرونا، چه در دوره بیماری و چه در دوره نقاهت بیماری بسیار اهمیت دارد.

 

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: «برای این که بیمار مبتلا به کرونا از لحاظ سوء تغذیه در دوران نقاهت ارزیابی شود، تغییرات وزن، میزان اشتها و میزان مراقبت از بیمار در بیمارستان را باید درنظر گرفت.

 

آزمایش ادرار و ارزیابی های کلینیکی به تشخیص شدت مبتلایان بهبودیافته ای که در دوران نقاهت به سوء تغذیه دچار شدند، کمک می‌کند و در نهایت فرد از لحاظ رژیم غذایی باید توسط متخصص تغذیه مورد ارزیابی قرار بگیرد».


این کارشناس صنایع غذایی گفت: «همچنین باید ملاحظات تغذیه‌ای برای بهبودیافتگان کرونا که با انواع آلرژی‌های غذایی مواجه هستند، ارزیابی شود.


بیماران بهبودیافته از کرونا در دوران نقاهت پروتئین از دست داده‌اند که در این راستا متخصصان تغذیه می‌توانند با رژیم مناسب، کمبود غذایی بدن این افراد را جبران کنند به عنوان مثال ویتامین A نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت‌های تنفسی دارد».

 

عجمی ادامه داد: «بیمار بهبودیافته‌ای که به دلیل کرونا دچار سوءتغذیه شده است، باید ملاحظات خاصی برای استفاده از مکمل‌ها در نظر بگیرد چراکه بیمارانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، بی‌اشتها می‌شوند و نمی‌توانند مواد غذایی را به میزان کافی دریافت کنند. مواد غذایی حیوانی برای مصرف باید به طور کامل پخته باشد. چرا که براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ممکن است پخته نشدن این مواد غذایی موجب انتقال کرونا شود».

 

وی با بیان این که ویتامینA در شیر، پنیر و سبزیجات برای بیماران مبتلا به کرونا که دوران نقاهت خود را می گذرانند، مفید است، گفت: «تخم مرغ و آواکادو به سوءتغذیه بیماران کرونایی کمک می‌کند چراکه سرشار از ویتامین B6 است».

 

عجمی با اشاره به لزوم تامین ویتامین C بدن برای تقویت سیستم ایمنی بهبودیافتگان کرونایی در دوران نقاهت گفت: «این ویتامین به بیرون رفتن عفونت از بدن کمک می‌کند. این مکمل غذایی در مرکبات وجود دارد و مصرف روزانه آن توصیه می‌شود». او به لزوم مصرف ویتامین D در دوران نقاهت بهبودیافتگان مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: «این ویتامین در تخم مرغ یافت می‌شود و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند»./ برنا

 

 

منبع: برنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده